Curatarea apei din piscine

Curatarea apei din piscinaSa recunoastem - singurul lucru esential in ceea ce priveste un bazin de inot este acela ca apa sa fie proaspata si curata. Realizarea acestui lucru poate implica produse chimice. Aici sunt prezentate toate conceptele importante si ceea ce trebuie sa stiti, pentru a va mentine piscina curata, dumneavoastra doar trebuie sa va asigurati ca urmati toate indicatiile producatorului de pe pachetul cu produse chimice.

 

Instructiuni curatare apa piscina:

Lucruri de care ai nevoie:

 • Tester PH
 • Matura
 • Carbonat de sodium
 • Plasa pentru frunze
 • Bicarbonat de sodiu
 • Granule de clor
 • Acid clorhidric
 • Hexametafosfat de sodiu
 • Ochelari de protectie
 • Bisulfat de sodium (acid uscat)
 • Manusi de cauciuc
 • Furtun de gradina cu duze de mare presiune
 • Kit de testare a apei din piscine
 • Carbonat de calciu dihidrat


Echilibrarea apei

Pasul 1: Nota: Cei trei factori mentionati aici - pH, alcalinitate totala si duritatea calciului - toate se afecteaza unul pe celalalt, asa ca vor aparea erori pana se va ajunge sa se obtina toate cele trei elemente in combinatia potrivita. De asemenea, retineti ca, inainte de a adauga orice substante chimice apei - in special un acid - aveti nevoie sa activati filtrul piscinei.

Pasul 2: Utilizati un kit de testare a apei pentru a masura duritatea calciului. Duritatea calciului potrivita este intre 200 si 400 parti per milion (ppm).

Pasul 3: Urmarind indicatiile de pe pachet, adaugati carbonat de calciu dihidrat pentru a creste duritatea calciului; adaugati hexametafosfat de sodiu pentru a-l scadea. Se toarna cu atentie amestecul chimic in piscina, stand la aproximativ 500 de metri distanta de marginea piscinei.

Pasul 4: Se masoara alcalinitatea totala a apei. Aceasta cifra ar trebui sa se situeze in intervalul de 80 - 150 ppm; 100 - 120 ppm este cel mai bine.

Pasul 5: Reglati alcalinitatea totala prin adaugarea de bicarbonat de sodiu pentru a o ridica sau bisulfat de sodiu (acid uscat) pentru a o scadea.

Pasul 6: Cu un tester pH, se masoara pH-ul apei. pH-ul potrivit pentru o piscina se situeaza in intervalul 7.2 - 7.6.

Pasul 7: Pentru a scadea pH-ul apei, se adauga bisulfat de sodiu sau acid clorhidric lichid. Pentru a-l ridica, se adauga carbonat de sodiu.

Pasul 8: Adaugati mai multe substante chimice, dupa cum este necesar, pana cand apa se va afla in echilibru.

Tratarea apei cu clor

Pasul 1: Turnati granule de clor in apa intr-un container metaloid, urmarind indicatiile de pe pachet. Intotdeauna purtati ochelari de protectie si manusi de cauciuc in timpul manipularii clorului si intotdeauna puneti clorul in apa – nu turnati apa peste clor.

Pasul 2: Se amesteca timp de aproximativ 30 de secunde si se lasa asa timp de 30 de minute.

Pasul 3: Porniti filtrul. Ajungand cat mai pe mijlocul piscinei, pe cat posibil, se toarna clorul in piscina. Clatiti orice depunere lasata in container.

Pasul 4: Adaugati clor de trei-patru ori pe saptamana pentru o piscina mult utilizata.

Pasul 5: Ocazional - nu mai mult de o data pe saptamana - ati putea avea nevoie sa superclorinati piscina pentru a arde orice bacterii, alge si amoniac. Urmarind indicatiile de pe pachetul cu clor, puteti realiza o solutie pentru superclorinare.

Pasul 6: Se adauga solutia de clor in piscina seara, dupa apusul soarelui, deoarece clorul nu va avea efect cand razele solare isi fac aparitia.

Pasul 7: Inainte de a permite oricui sa intre in piscina, trebuie testat nivelul de clor rezidual pentru a va asigura ca acesta a scazut sub 3.0 ppm. Aceasta va dura cel putin cateva ore.

Mentinerea curata a apei din piscina

Pasul 1: Eliminati orice frunza din bazin cu o plasa pentru frunze de fiecare data cand inotati.

Pasul 2: Goliti si clatiti filtrul separatorului o data sau de doua ori pe saptamana si zilnic in timpul sezonului in care cad frunzele.

Pasul 3: Pastrati puntile curate, prin maturarea si clatirea lor cu un furtun de gradina, repetand acest procedeu in mod regulat.

Pasul 4: Acoperiti piscina cat mai des posibil.

Pasul 5: Curatati bine filtrul piscinei, cel putin lunar. Curatati filtrul de nisip prin spalarea inversata: inverseaza fluxul de apa prin filtru pentru 2 - 3 minute, pana cand apa uzata va fi limpede si clara.

Pasul 6: Pentru un filtru de cartus, scoateti filtrul si spalati-l cu un furtun cu o duza de inalta presiune. Inlocuiti cartusul.

Sfaturi & Avertismente

 • Nu adaugati substante chimice dure apei prin separatorul piscinei, deoarece acest lucru ar putea deteriora echipamentul.
 • Luati probe de apa pentru testare, de la cel putin 30 cm sub suprafata apei pentru un rezultat pertinent.
 • De asemenea, clorul vine sub o forma mai scumpa, dar convenabil lichida, in comprimate si betisoare pe care le puteti plasa in dispersoare pentru a se dizolva incet. Impreuna cu piscina, livram toate echipamentele necesare bunei functionari a piscinei - pompe, filtre, lampi, tablouri electrice, set complet de fitinguri si robineti.

Livram si substantele pentru dezinfectia si limpezirea apei atat pe baza de clor, cat si pe baza de oxigen activ.

Firma noastra are echipe de service care asigura remedierea eventualelor defectiuni din perioada de garantie si post garantie, dar care acorda si asistenta tehnica privind exploatarea, intretinerea si conservarea piscinei pe timpul sezonului rece. Pretul piscinei include transportul, montajul instalatiilor si punerea in functiune a piscinei.

Fibrex a implementat Sistemul de Management al Calitatii SO 9001 din 2000 si Sistemului de Management al al Sanatatii si Securitatii Ocupationale OHSAS 18001/2004. Firma Fibrex Co SRL detine Agrementele Tehnice si toate avizele necesare fabricarii si comercializarii produselor din portofoliu.