Alegerea unei cazi de baie

Desi există o multitudine de modele şi dimensiuni de căzi de baie din care puteţi alege, selectarea căzii potrivite în funcţie de nevoile dumneavoastră poate fi o sarcină dificilă. Funcţiile de baza ale unei căzi de baie sunt confortul şi economia de spaţiu. Unii pot spune că o cadă de baie este necesară în primul rând pentru igiena zilnică, dar o cadă de baie, pe de alta parte vă stă la dispoziţie pentru momentele în care doriţi să vă relaxaţi şi să vă destindeţi în mod confortabil.

Spaţiul din baie este întotdeauna un factor de limitare atunci când se ia în considerare forma căzii de baie. De aceea, la Fibrex, unul dintre cei mai renumiţi producatori de cazi baie din România de calitate, veti găsi ceea ce căutaţi. Dacă pur şi simplu nu dispuneti de spaţiu pentru a potrivi o cada de baie mare, puteţi alege o cadă mică, însă la fel de confortabilă: producem căzile de baie pe colt şi căzi cu laturi inegale. Dacă vă plănuiţi baia dumneavoastră în mod corect, vă veţi da seama că puteţi elibera destul spaţiu, atât de necesar.

cada potrivită pentru spaţiul din baie

Acrilul sanitar este cel mai utilizat material în fabricarea căzilor de baie acestea fiind foarte rezistene în timp şi uşor de întreţinut. Toate căzile de baie Fibrex sunt fabricate din acril ramforsat cu straturi din fibră de sticlă pe partea inferioară a căzii într-o structură de tip fagure care asigură soliditate, izolare termincă şi calitate superioară a căzii.

Pentru a alege cada de baie optimă pentru baia dumneavoastră luaţi în calcul dimensiunile spaţiului în care o vom monta.

Cada pe colţ

Cel mai mare avantaj al căzilor de baie de colt îl reprezintă faptul că sunt uşor de amplasat, laturile putând fi egale sau inegale (asimetrice). Forma lor convenabilă face ca efortul depus pentru a ascunde cada într-un colţ al băii să fie unul minim, astfel încât se va crea un spaţiu confortabil pentru o relaxare zilnică. Nu lăsaţi dimensiunea căzilor pe colţ să vă păcalească, acestea sunt capabile să deţină peste 70 de litri de apă şi sunt perfecte pentru o îmbăiere relaxantă.

Cada dreptunghiulară

Sau cadă tip standard sau rectangulară, dimensiunile căzilor dreptunghiulare fiind cuprinse între 120 și 200 cm lungime și 70 și 110 cm lățime, astfel încât majoritatea modelelor să încapă între pereții de fixare din baie. Denumite şi căzi clasice, acestea sunt cele mai folosite modele pentru baia de apartament datorită dimensiunilor uzuale în construcţiile de blocurilor.

Cada rotundă

Într-o baie spaţioasa, căzile de baie rotunde pot fi alegerea ideală. Acestea oferă posibilitatea de a te relaxa în în mijlocul băii, în timp ce te uiţi la TV sau savurezi clipe de linişte în faţa semineului, a ferestrei, sau orice element care poate fi accesibil la 360 de grade în campul vizual din cadă. Dotarea cu funcţii pentru masaj și relaxare (hidromasaj) este o caracteristică a căzilor rotunde.

Cada freestanding sau insulară

Cada de baie freestanding este cea mai recentă tendință într-o baie modernă sau clasică, conceptul free standing sau de sine stătătoare (cada tip insulă) este definit de fixarea căzii pe podea, nu este ataşată la un perete sau nu are nevoie de un cadru de susţinere.